Marchetti

Azienda Agricola MARCHETTI
Pontelungo 166
60131 Ancona

Het wijnbedrijf Azienda Agricola Marchetti maakt al sinds twee eeuwen wijn volgens een produktie methode,  die geheel wordt geleid door traditie. Het bedrijf is gelegen in de provincie de Marken, aan de rand van Ancona in het  hart van het groeiende gebied Rosso Conero D.O.C. De wijngaard is niet al te groot, goed overzichtelijk en is gericht op het zuiden. De oogst wordt gedaan in verscheidene cycli, iets later dan wat op dit gebied normaal is, om ervoor te zorgen dat elke tros druiven op het ogenblik van optimale rijping wordt geplukt. De opbrengst is beperkt tot maximal 10 ton per hectare.

Het wijnmaken bestaat uit een synthese tussen oude tradities en moderne technologie, dit waarborgt de kwaliteit en duur van de wijnrijping.De Riserva “Villa Bonomi” behoort tot de topwijnen van de streek en heft sinds 1 jaar het predikaat van een DOCG.
Van deze Villa Bonomi worden maximaal 6500 flessen germaakt volgens de traditionele ‘Governo Alla Toscana’ methode, waarbij aan de Montepulciano nog een tweede kleine hoeveelheid most van licht ingedroogde druiven wordt toegevoegd om zo een tweede gisting op gang te brengen en tot een rijkere wijn met een hoger alcoholpercentage te komen. Rijping 18  maanden in eikenhouten vaten.

Wijnen wit:
Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico DOC superiore (Verdicchio 100%)

Wijnen rood:
Rosso Conero (Montepulciano / Sangiovese)

Rosso Conero Riserva Villa Bonomi DOCG (Montepulciano)

Verkrijgbaar bij CASA ROBERTO